A legjobb plakát hirdetések

2022.06.29. 6perc

Avagy, kreatív plakát készítés ötletek

Minden marketinges, minden ügynökség és minden megrendelő a legjobb, a legviccesebb és a leghatékonyabb reklámot szeretné magáénak tudni a piacon. Legyen szó TV, online vagy offline reklámról. Az alábbiakban a hagyományos plakát készítés, nyomtatás kreatív ötleteiből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Természetesen nem egyszerű olyan plakátot készíteni, amely mindenben megfelel a fentieknek. Szakemberek és egész ügynökségek dolgoznak sokszor hetekig, mire kialakul a végleges plakát hirdetés.
Az MNA Group Kft. elsősorban plakátnyomtatók értékesítésével, bérbeadásával és üzemeltetésével foglalkozik. Ugyanakkor nagyon sok jó, érdekes, vicces és hatékony plakátot láttunk már, amelyek segíthetnek másoknak inspirálódni. Az alábbi példák a plakát készítés alapjait feszegetik: mitől lesz jó egy plakát hirdetés?

Nézzük hát, a plakát készítés terén a legjobb nyomtatott hirdetéseket.

 

A FordFusion plakát hirdetésének lényege, hogy ez „Az első Város-Aktív jármű”. Ennek megfelelően a hirdetés üzenete, hogy „A város a kezedben van”, amit a kulcs mintázata erősen nyomatékosít.

 

A jól fésült oroszlánsörény mindenki tekintetét elkapja. Mi történt ezzel az állattal? Hogy néz ki? Amikor alaposabban szemügyre vesszük a plakátot, akkor akad meg szemünk a Timotei sampon dobozán és márkanevén. Ez a plakát egyszerűen és humorosan küldi felénk az üzenetet.

 

A Tabasco tűzhányót formáló emberi száj hirdetése szintén zseniális. A plakát egyértelműen küldi a csípős szósz üzenetét.

 

Érzéki asszociációra épít a Curtis plakátja, ahol a sütemény élményét kínálja egyetlen csésze teában. Sőt, „Jobb mint egy desszert”, állítja.

 

A paradicsomkarikákból formázott Heinz ketchup flakon megint nagyszerű. Egyértelmű, világos üzenettel rendelkezik. A Heinz már nem is paradicsomot, hanem ketchupot termeszt.

 

Plakát helyett egy buszdekoráció, amely nem meglepő módon a helyi állatkertet népszerűsíti. Valószínűleg nem csak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen utaznak egy ilyen buszon.

 

A karácsonyi ünnepek minden nagyvállalatnál kiemelt jelentőséggel bírnak. A Mercedes-Benz plakátja határozottan utal az ünnepre és természetesen a márkára is. Nincs is szükség további magyarázatra.

 

Első ránézésre nem nagyon érti az ember, hogy mi volt a plakát készítés apropója, miért van egy vágódeszkával együtt felszeletelt répa a képen. Perszer, ha itt is alaposabban szemügyre vesszük a plakátot, akkor kivilágosodik az üzenet. Ez a WMF kés olyan éles, hogy még a vágódeszkát is felszeleteli.

 

Szintén egy erős termék plakátja. A Bosch csavarbehajtója még a fát is megcsavarja a csavarral együtt. Kicsit humoros, ugyanakkor esztétikus megjelenésű.

 

A víztakarékossággal kapcsolatos reklám plakát. Nagyon letisztult, sőt, ahogy a hal is a kifolyó víz irányába tereli a tekintetet, zseniális.

 

Bayer Aszpirin fejfájás ellen. Mi hangsúlyozhatná jobban a hatását, mint egy erős bukósisak, amilyet az amerikai fociban használnak.

 

Michelangelo remekművére alapozva készítette el a Lego saját plakát változatát. Egy gyerekkéz és egy Lego bábú karja szerepel csak a plakáton, de ennyi elegendő is, minden üzenet benne van: „Alkoss”.

 

A Chupa Chups nyalókájának plakátján az édességet a hangyák is elkerülik. De miért, fogalmazódik meg egyből a kérdés a szemlélőben és óhatatlanul is elkezdi keresni a választ. Meg is találjuk a sarokban. A nyalóka cukormentes, így a hangyák számára érdektelen.

 

A szinte monokróm Nivea reklám plakátja ugyancsak ötletes. A hold sarló alakját formázó fehér krémmel és a doboz sötétkét színével játszanak. Az üzenet határozott, éjszakai krémről van szó.

 

A környezetvédelem napi szinten velünk van. Ezt erősíti a Plant for the planet reklámplakátja, ahol egy falevél egyik fele gyárakat és a környezetszennyezést mutatja.

 

A FedEx ennek a plakátnak a készítésekor az egyszerűségre és világos üzenetre törekedett. Ázsiából gyorsan küldhet csomagot Ausztráliába. Egy ház falán egy ilyen plakát lenyűgöző.

 

Ez sem egy szokványos megoldás, nem is plakát, ugyanakkor nagyon vicces, kreatív reklám. Természetesen egy ilyen megjelenés nem helyezhető el akárhol, itt inkább az adott helyhez lett a megjelenés kitalálva.

 

Hatalmas zöld kéz, kicsi ragtapasszal. Hulk megsérült, de a rugalmas Band-Aid megoldás még számára is. Valószínűleg minden gyerek ilyen ragtapaszt szeretne. És ez a palákat készítés lényege.

 

Humoros és figyelemfelkeltő a szafari állatkert reklám plakátja. Kicsit sejtelmes, és ez vonzóvá teszi a szemlélődő számára.

 

A Snickers elsősorban csokijáról ismert. De ezen a plakáton a készítők az új fagylaltot szeretnék népszerűsíteni. Egyértelműen hatékony, ha összekötik a már ismert terméket az újjal. És még garantálják is, hogy 100%-ban Snickers.

 

A Pepsi gyakran hecceli a Coca-Colát reklám plakátjaival, videóival. Ez is egy példa az „ijesztő Helloween”-ra, ahol a Coca-Cola jelmezével rémisztget a Pepsi.

 

Pókember kifektetve. Ez a Raid reklám plakátja. Olyan erős, hatékony, hogy még pókember sem birkózik meg vele. Nem tudom, hogy a kisgyerekek mit szólnak ehhez.

 

A KFC jól ismert bocsánatkérő plakátja. Miután kifogytak az alapanyagból és nem tudták kiszolgálni a vendégeket, ezzel a plakáttal és egy üzenettel kértek elnézést.

 

Egy fitnesz stúdió által készített reklám plakát, amely az angol fat, azaz kövér és fit, azaz tökéletes szavakkal játszik és invitálja az embereket, hogy betérjenek hozzájuk.

 

Az iPod plakátja mindenkit megnyugtat, hogy akár a New York-i Central Parkot is körbefuthatjuk/sétálhatjuk, az iPad nem fog lemerülni, bírni fogja.

< Vissza a bejegyzésekhez